Tarieven

Tarieven

Verzekerde zorg

Mutatio Zorg Nederland B.V. heeft voor 2023 contracten afgesloten met zorgverzekeraars. Mutatio Zorg Nederland heeft een betaalovereenkomst met Zilveren Kruis en een contract met VGZ. Bent u bij een van deze concerns verzekerd, dan declareren wij rechtstreeks bij hen. Bent u bij een andere zorgverzekeraar verzekerd dan ontvangt u zelf de factuur en bent u zelf verantwoordelijk voor het indienen hiervan. U betaald altijd alleen maar asn ons datgene wat u vergoed krijgt van de zorgverzekering, met uitzondering van uw eigen risico (minimaal € 385,-). Dit is een landelijk bepaalde regeling. Het eigen risico betaalt u aan uw zorgverzekeraar. Indien Mutatio Zorg Nederland geen contract heeft met uw zorgverzekeraar ontvangt u altijd zelf de rekening. Hoeveel vergoeding u ontvangt van uw zorgverzekeraar, hangt af van uw polis. Heeft u hier vragen over, neem dan contact op met uw verzekeraar.

Onverzekerde zorg

Als u geen aanspraak kunt maken op vergoeding van de verzekeraar of ervoor kiest om hier geen gebruik van te maken, of als na de intake blijkt dat er geen diagnose gesteld kan worden en je toch behandeld wilt worden, dan ben je zelf verantwoordelijk voor de betaling van het gehele traject. De kosten per sessie zijn € 100,- en een behandeling duurt ongeveer 50 minuten.

Annuleren/No-show tarief

Mocht u de gemaakte afspraak niet kunnen nakomen dan dient u tenminste 24 uur van tevoren de afspraak te annuleren. U kunt dit tijdens werkdagen van 09:00 t/m 17:30 uur telefonisch doen, na 17:30 uur en in het weekend kunt u de annulering mailen naar: [email protected]. Indien u verzuimt de afspraak tijdig te annuleren of helemaal niet komt opdagen, dan brengen wij de verzuimkosten ad € 55,- in rekening. Dit wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar daar het een verzuimboete betreft.

Er zijn drie uitzonderingsredenen waarbij wij geen factuur sturen:

  • Je bent slachtoffer van een verkeersongeval.
  • Je bent zelf (of je naaste wordt) acuut opgenomen in een ziekenhuis.
  • Je hebt een sterfgeval in je naaste omgeving (partner of bloedverwant).

Planning Is Realisatie

Mutatio Zorg Nederland B.V. werkt voor het plannen en registreren van de afspraken met “de planning is realisatie” principe. Dit is één van de twee opties waaruit een instelling kan kiezen binnen het GGZ-financieringssysteem Zorgprestatiemodel. Dit betekent in het kort dat er een afspraak wordt gepland van bijvoorbeeld 60 minuten. Na afloop kijkt de behandelaar hoe lang deze afspraak daadwerkelijk heeft geduurd (de realisatie). Als de afwijking in tijd meer dan 15 minuten is, passen wij de in eerste instantie geplande tijd aan. Dit heeft invloed op de factuur die u (of uw verzekeraar) ontvangt van de afspraak. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van het zorgprestatiemodel (20220629-Spelregels-correct-registreren-en-declareren.pdf).

Wil je hier meer over weten?

Neem contact op voor een afspraak of vrijblijvend advies