Aanbod

Aanbod

Welke klachten?

Mutatio Zorg Nederland biedt verzekerde zorg voor onder ander de volgende psychische klachten (inclusiecriteria):
Wat komt niet in aanmerking voor behandeling bij Mutatio Zorg Nederland (exclusiecriteria):
Heeft u twijfel over een doorverwijzing, neem dan telefonisch contact met ons op: 085 – 004 3594.

Behandelmethode

Binnen Mutatio Zorg Nederland wordt er met de volgende behandelmethode gewerkt:

Cognitieve gedragstherapie (CGT):
Dit is een vorm van psychotherapie waarbij je met behulp van een psycholoog onderzoekt hoe je gedachten samenhangen met je gevoelens en gedrag, in licht van je klachten (bijvoorbeeld angst of somberheid).

EMDR:
Dit is een vorm van therapie waarbij de herinnering(en) aan een schokkende, stressvolle ervaring of gebeurtenis wordt behandeld; EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing; dit is een gestructureerde behandelingsmethode waarbij je wordt gevraagd om aan schokkende herinnering te denken en waarbij de EMDR therapeut vervolgens een afleidende prikkel toevoegt (bijvoorbeeld een bewegende hand therapeut of bewegend lichtje volgen met je ogen). Het doel is om de emotionele lading bij een heftige herinnering te verminderen; je vergeet niet wat er is gebeurd, de emoties die je erbij voelt, worden minder sterk.

Schematherapie
Schematherapie is een vorm van psychotherapie waarbij je hardnekkige disfunctionele patronen leert herkennen en veranderen. Hierdoor zul je een betere band ontwikkelen met jezelf en gezonder interacteren met anderen.

Oplossingsgerichte therapie
Dit is een vorm van gespreksbehandeling waarbij het creëren van hoop en een pragmatische aanpak voorop staan. Het doel is om jou op gang te helpen met het op zoek gaan naar oplossingen.

Psycho-educatie
Dit betekent voorlichting over een bepaalde aandoening of klachten. Je psycholoog geeft achtergrondinformatie over de oorsprong van je klachten of diagnose en je krijgt handvatten om ermee om te gaan.

E-health
Zie hieronder voor beschrijving.

E-health

Mutatio Zorg Nederland biedt u de mogelijkheid om een behandeling te volgen via internet. Het stelt u in staat om zelf de regie te nemen over uw gezondheid. Bij Mutatio Zorg Nederland combineren wij face-to-face gesprekken/beeldbelgesprekken met e-Health modules. Tijdens de behandeling krijgt u de mogelijkheid om tussen de sessies door informatie op te zoeken, opdrachten te maken en andere oefeningen uit te voeren via eHealth. U krijgt een eigen pagina in het EHealth programma Therapieland waarop alle informatie voor u klaar staat. Beveiligde communicatie tussen de behandelaar en de cliënt is op deze wijze geborgd. In het intakegesprek wordt aan u gevraagd of u actief gebruik wilt maken van EHealth. Als dat het geval is, zal de behandelaar regelmatig documenten met psycho-educatie of vragenlijsten voor u klaarzetten die u op een door u gewenst tijdstip kunt lezen en/of invullen. Hetzelfde geldt voor eventuele opdrachten. Klachteninventarisaties en correspondentie naar uw huisarts zijn ook beschikbaar in dit programma zodat transparantie is gewaarborgd. Uiteraard zijn u en de behandelaar de enige die toegang hebben tot uw persoonlijke pagina.
Uitgangspunten eHealth traject:

Als de eHealth zorg eindigt….
Wanneer de behandeling wordt afgesloten, behoudt u toegang tot uw EHealth modules. Ook is het mogelijk dat u één of meer modules krijgt bij het afsluiten van uw behandeling zodat u zelfstandig verder kunt werken.

De berichtenmodule blijft standaard 6 maanden beschikbaar, zodat u ook na afsluiting -indien nodig- contact kunt hebben met en vragen kunt stellen aan de behandelaar.

Wil je hier meer over weten?

Neem contact op voor een afspraak of vrijblijvend advies